دستورالعمل رفتار سنجی کمی آب های زیرزمینی
این دستورالعمل، به منظور ارائه شیوه مناسب بررسی و کنترل تغییرات کمی آب زیرزمینی تهیه شده است. از آن جایی که تاثیر عوامل مختلف طبیعی و مصنوعی (دخالت انسان) بر رفتار کمی آبخوان ها و منابع آب زیرزمینی به صورت تغییرات در سطح آب زیرزمینی و تغییر در آبدهی منابع در حال بهره برداری نمایان می شود لذا، عمده مطالب مورد بررسی دستورالعمل در ارتباط با این دو عامل متغیر آب زیرزمینی می باشد. در این دستورالعمل، ابتدا اهداف، دامنه کاربرد و اصطلاحات اساسی تعریف شده و سپس مسایل اصلی از جمله ضوابط ایجاد شبکه رفتارسنجی آب زیرزمینی شامل چاه های مشاهده ای، پیزومتر و منابع انتخابی معرف بهره برداری، مدیریت آن ها، برنامه ریزی و روش های برداشت، ثبت، ذخیره سازی و ارائه اطلاعات کمیاب زیرزمینی، همچنین مشخصات هیدرولیکی سیستم های آب زیرزمینی، نقش عوامل تاثیرگذار بر آبخوان ها و بالاخره نتیجه گیری نهایی برای پیش بینی آینده آبخوان، بررسی و به تفصیل شرح داده شده است.
هدف
هدف اصلی رفتارسنجی کمی آب های زیرزمینی، بررسی و تعیین میزان اثرات عوامل مختلف موثر در رفتار آبخوان ها است که به صورت تغییرات سطح آب زیرزمینی از نظر زمانی و مکانی ظاهر می شود. این تغییرات یا ناشی از عوامل طبیعی و اقلیمی است و یا متاثر از تنش های مصنوعی وارد بر آبخوان ها. اهداف رفتارسنجی، معمولا متاثر از اهداف مطالعه و تحقیق بوده و نتایج آن می تواند در سطح محلی، منطقه ای و ملی مطرح شود. مسلما برای نیل به اهداف رفتارسنجی کمی آب های زیرزمینی باید از کلیه عوامل و ابزارهای ذیربط بهره گرفت و داده ها جمع آوری، کنترل، ذخیره و پردازش شود.
تحلیل نتایج به دست آمده از مجموع بررسی ها، واکنش آبخوان را در مقابل تنش های مختلف طبیعی و مصنوعی مشخص کرده و براساس این نتایج، نقش هر کدام از عوامل تاثیرگذار تعیین می شود که در نهایت در پیش بینی رفتار آتی آبخوان و مدیریت آن مورد استفاده قرار می گیرد.
دامنه کاربرد
این دستورالعمل در بررسی های کمی منابع آب زیرزمینی، از جمله اندازه گیری های آبدهی و نوسانات سطح آب زیرزمینی به منظور تعیین میزان تخلیه آبخوان ها و تغییرات حجم ذخیره آن ها در طول زمان کاربرد دارد.
دریافت دستورالعمل رفتار سنجی کمی آب های زیرزمینی
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)