دانلود جزوه آموزش محاسبه شاخص خشکسالی GRI - آب زیرزمینی
اندکی درباره شاخص GRI
به منظور مشخص شدن دوره های خشکسالی آب زیرزمینی از شاخص GRI استفاده می شود. استفاده از این شاخص مستلزم طی شدن مراحل متوالی محاسباتی بوده که در ذیل به تشریح این گام ها در ضمن تصاویر مرتبط پرداخته خواهد شد. ابتدا با معرفی فرمول ها و روابط مهم این اندیس، تئوری ریاضی معرفی و سپس در بخش دوم گزارش عملی محاسبه GRI برای داده های موجود ذکر شده است.
به منظور محاسبه نمایه GRI می توان سطوح آب ماهانه یا مجموع (میانگین متحرک) در هر بازه زمانی نظیر سه ماهه و یا شش ماهه و... را با استفاده از یک توزیع مناسب به مانند توزیع گاما یا پیرسون تیپ سه برازش داد. در سال 1999 برای شاخص مشابه SPI، Guttman توزیع پیرسون تیپ سه را مناسب ترین توزیع برای برازش بارندگی ماهانه پیشنهاد کرد؛ اگرچه بسیاری از کارشناسان همچون Mckee توزیع گاما را در این مورد ترجیح داده اند...
درباره این بسته آموزشی:
محاسباتی از این دست، که در واقع توالی مجموعه ای از فرمول های مشخص می باشد؛ عموما در محیط اکسل صورت می پذیرد. در این مجموعه آموزشی تشریح شده است که چگونه ابتدا داده های پیزومتری (یا مشاهداتی) سطح آب زیرزمینی در یک منطقه را بازسازی نموده و سپس گام به گام تا حصول نتیجه پیش برویم. نکته مهم آنکه به دلیل شباهت بسیار زیاد فرمول های محاسباتی SPI و GRI، افراد می توانند از این بسته به منظور محاسبه شاخص خشکسالی اقلیمی SPI هم استفاده نمایند. این بسته بر روی داده های واقعی از کشور ایران آموزش داده شده است.
قابل ذکر است که اگر در بخش بازسازی داده های خود مشکل داشتید، می توانید از اینجا ویدئوی آموزشی مفصلی در همین زمینه را دریافت کنید.
این بسته شامل مواد زیر است:
1- فایل متنی و توضیحات تصویری گام به گام در 30 صفحه (فایل PDF)
2- فایل اکسل فرآیند بازسازی داده های پیزومتری
3- فایل اکسل عملیات Sort توزیع احتمال
4- فایل اکسل محاسبات شاخص GRI
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)