دستورالعمل احیا، توسعه و بهسازی چاه های آب :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

دستورالعمل احیا، توسعه و بهسازی چاه های آب

    حفر و تجهیز چاه های آب توام با صرف هزینه های سنگین است که عمده این هزینه ها بر دوش کشاورزان می باشد. چاه های آب به مرور زمان و پس از گذشت مدت زمانی از حفر آنها، بازده اولیه خود را بنا به دلایلی که در این دستورالعمل به ذکر آن پرداخته خواهد شد، از دست می دهند و با کاهش آب دهی روبه رو می شوند. کاهش آب دهی این چاه ها هزینه های سنگینی را به صاحبان آنها تحمیل می کند که گاهی اوقات عملا جبران ناپذیر است.

    یکی از روش های دستیابی به علل کاهش آب دهی چاه های آب استفاده از عملیات چاه نگاری است که در کشور ما به نام ویدئومتری شناخته می شود. در این روش با استفاده از دوربین های درون چاهی مشکلات ناشی از کاهش آب دهی چاه ها به تصویر کشیده می شود و با استفاده از تصاویر و فیلم های به دست آمده برحسب نوع مشکل در اعماق مختلف چاه نسبت به بررسی رفع مشکلات با استفاده از روش های مختلف بازیابی چاه های آب اقدام می شود.

    این دستورالعمل در دو بخش 1-متدولوژی توسعه چاه های آب که در آینده حفر خواهد شد و 2-احیا و بازسازی چاه های آب موجود در حال بهره برداری  تهیه گردیده است. در بخش اول ضمن پرداختن به انتخاب روش های حفاری چاه های آب در آبرفت و سازندهای سخت به رعایت نکات فنی مهم در زمان حفر و تجهیز چاه های آب، رعایت نکات مهم در زمان انتخاب و نصب اسکرین، شستشوی چاه، روش های توسعه چاه، انجام عملیات آزمایش پمپاژ به منظور محاسبه افت در لوله جدار و آبخوان، تعیین آب دهی ویژه، مجاز و بحرانی، تعیین عمق و نصب پمپ، انتخاب پمپ و موتور مناسب و در نهایت تجهیز چاه آب و روش های نگهداری از آن اشاره شده است.

    در بخش دوم، مزایای بازیابی چاه های آب، عوامل موثر در کاهش بازدهی چاه های آب، شامل انواع جرم گرفتگی، خوردگی و روش های شناخت عوامل موثر در کاهش آب دهی چاه ها مثل ویدئومتری مورد بررسی قرار گرفته و در پایان ضمن اشاره به روش های مناسب جهت بازیابی چاه های آب شامل روش های مکانیکی، شیمیایی و هیدرولیکی به نحوه پاکسازی چاه ناشی از انجام روش های مذکور، انجام مجدد عملیات ویدئومتری و تجهیز مجدد چاه اشاره گردیده است.

هدف

    هدف از تهیه این دستورالعمل شناسایی عوامل موثر در کاهش آب دهی چاه های آب، روش های جلوگیری از کاهش بازدهی چاه ها، روش های توسعه در مراحل حفر و کاربرد روش های مختلف بازیابی چاه های آب و کاستن از هزینه های بهره برداری از منابع آب زیرزمینی، می باشد.

دامنه کاربرد

    گستره کاربرد این دستورالعمل حوزه فعالیت های مرتبط با چاه های آب می باشد که عمدتا بخش خصوصی (مصارف کشاورزی و صنعت) و بخش دولتی (شرکت های آب و فاضلاب روستایی و شهری و کلیه شرکت های آب منطقه ای و سازمان آب و برق خوزستان) را شامل می شود.

دریافت فایل PDF دستورالعمل احیاء، توسعه و بهسازی چاه های آب

حجم فایل: 4 مگابایت





نظرات (۱)

  • آواتار کامنت عقیل

    لینک دانلود خرابه!

    • آواتار مدير سايت:

      لینک تست شد... لطفا با IP ایران اقدام به دانلود کنید.

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين


بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

W3Schools


اطلاعات سايت

  • behzadsarhadi@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: SubBasin
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools