دانلود راهنمای پیشروی آب های شور در آبخوان های ساحلی و روش های کنترل آن
سرزمین ایران 160 میلیون هکتار وسعت دارد و حدود 75% آن در مرکز و شرق قرار گرفته که 32 میلیون هکتار آن را کویر تشکیل می دهد. در این نواحی میانگین بارندگی سالیانه کمتر از 200 میلیمتر بوده و جزء مناطق خشک جهان محسوب می گردد. منابع آبی این کشور غنی نبوده، بیشترین بهره برداری از ذخایر آب های زیرزمینی صورت می گیرد و از این رو این ماده حیاتی عامل محدود کننده مهمی در اجرای طرح های عمرانی بشمار می رود.
در برنامه پروژه های اجرایی کشور علاوه بر کمیت، کیفیت منابع آب نیز مد نظر است. از اهم عواملی که باعث تغییر کیفیت و شوری آب ها می گردند، وضعیت آب و هوایی، ساختار زمین شناسی ناحیه ای، هیدرولوژی و بالاخره اثر آب و دریاها بر آبخوان های دشت های ساحلی قابل ذکر است.
آبخوان های دشت های ساحلی در شمال و جنوب ایران و نیز آبخوان های اطراف دریاچه های داخلی و باتلاق ها در طولی حدود 3000 کیلومتر با آب های شور در تماس بوده و آب های زیرزمینی جزایر موجود بوسیله آب های شور احاطه گشته و در معرض نفوذ آب دریا و شورشدگی قرار گرفته اند.
با بهره گیری های بی رویه و کاهش فشار پیزومتریک، تعادل هیدرولیکی آبخوان های ساحلی آب دریا برهم خورده و آب شور با شروع به پیشروی، این منابع را در معرض خطر آلودگی قرار داده است. در این نشریه، روش های علمی و عملی بررسی و تعیین سرحد آب های شیرین و شور و برنامه های کنترل و تثبیت آنها ارائه شده است تا در مراحل بعد با بکارگیری مدل های بهره برداری و برداشت از آب های زیرزمینی بتوان با افزایش فشار هیدرولیکی از نفوذ بیشتر آب های شور جلوگیری نموده و اثز مخرب آن را کاهش داد.
دانلود راهنمای پیشروی آب های شور در آبخوان های ساحلی و روش های کنترل آن
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)