همه دنیا قنات را به‌عنوان یک صنعت ایرانی پذیرفته‌اند :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

همه دنیا قنات را به‌عنوان یک صنعت ایرانی پذیرفته‌اند

میدانی در نشست شورای حکام مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی:

باید فرهنگ قنات و سازگاری آن بامحیط زیست ترویج شود و در حفظ و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی از این صنعت و فناوری بهره برند.

معاون آب و آبفای وزیرنیرو در هشتمین نشست شورای حکام مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی با اشاره به ثبت یازده قنات کشور درلیست جهانی ویونسکو گفت: کشورهای دنیا صنعت قنات را متعلق به ایران می‌دانند و آن را به عنوان یک صنعت ایرانی پذیرفته‌اند.

"رحیم میدانی" معاون وزیرنیرو در امور آب و آبفا و رئیس شورای حکام طی سخنانی در هشتمین نشست شورای حکام مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی ابراز داشت: مراکزی تحت پوشش یونسکو با مسئولیت جمهوری اسلامی ایران درکشور وجود دارد که این مراکز شامل مرکز ابتکار عمل خشکسالی، مرکز مدیریت منطقه ای آب شهری ومرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال‌های اخیرشاهد افت شدید سفره‌های آب زیرزمینی بوده‌ایم، افزود: باید فرهنگ قنات و سازگاری آن بامحیط زیست ترویج شود و در حفظ و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی از این صنعت و فناوری بهره برند.

در ادامه استاندار یزد به پیشینه چندهزارساله فن آوری حفر قنات، در ایران اشاره کرد و گفت: هر موضوعی که با مشارکت مردم دنبال شود نتیجه بهتری به دنبال دارد و از این رو مدیریت مصرف آب استان یزد با رویکرد فرهنگی در حال انجام است.

وی با بیان این که فناوری قنات یکی از میراث‌های ارزشمند کشور ما است که شماری از آن‌ها پیشینه چند هزار ساله دارند، گفت: رمز و رازهای بسیاری درباره فناوری قنات وجود دارد که تنها مقنی‌های این حرفه آن رازها را می‌دانند؛ بنابراین ضروری است که با روش‌های گوناگون، این فنون و دانش‌ها گردآوری شده و برای بهره مندی و انتقال به نسل‌های آینده، ثبت شود.

میرمحمدی افزود: هنگامی که علم زمین شناسی و فناورهای گوناگون به شکل امروزی وجود نداشت، افراد محلی با کوشش بسیار وضعیت آب‌های زیر زمینی را شناخته و نسبت به حفر قنات برای دسترسی به منابع آبی اقدام می‌کردند که این موضوع بسیار ارزشمند، نیازمند کشف رمز و رازهای متعدد آن است.

وی یادآور شد: در کشور ما بیش از 37 هزار رشته قنات زنده به طول 4 هزار کیلومتر وجود دارد و این عرصه نشان می‌دهد مردم، به ویژه ساکنان مناطق گرم و خشک از جمله یزد از فناوری قنات برای دسترسی به آب بهره برده‌اند.

استاندار یزد ادامه داد: در استان یزد نیز هزار و 900 رشته قنات وجود دارد که متاسفانه 697 رشته از آن در 10 سال اخیر به علت خشکسالی، خشک شده است.

میرمحمدی افزود: ثبت جهانی (یونسکو) دو رشته قنات زارچ و حسن آباد، نشان از اهمیت جهانی موضوع آب و سازه‌های آن دارد.

استاندار یزد در پایان سخنان خود با اشاره به اهمیت موضوع مدیریت مصرف آب، گفت: در این زمینه، در کشور و استان یزد، در این زمینه طرح‌های پخش سیلاب، آبخیزداری بهینه و مدیریت مصرف آب در تمام بخش‌ها اجرا شده است.

در هشتمین نشست شورای حکام مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی استاندار یزد، نمایندهٔ یونسکو در پاریس، معاون وزیرنیرو درامور آب وآبفا به عنوان رییس شورای حکام، نماینده کمیسیون ملی یونسکو، مدیرکل آب وخاک وزارت جهادکشاورزی، معاون سازمان میراث فرهنگی کشور، نماینده دفتر منطقه ای یونسکو و همچنین نمایندگان کشورهای تونس، عراق، الجزایر، آذربایجان و هند، نمایندگان عضو شورای حکام قنات حضور دارند.

در این نشست که در مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی آب یزد برگزار شد، کشورهای شرکت کننده گزارشی از وضعیت کنونی سازه‌های تاریخی آبی قنات‌های کشورشان ارائه داده و همچنین زمینه‌های مشترک میان کشورها برای همکاری‌های بیشتر در زمینه قنات وسازه های تاریخی آبی بررسی می‌نمایند.





نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی


درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين


بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت مهندسی آب بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

W3Schools


اطلاعات سايت

  • behzadsarhadi@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: SubBasin
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools