اجرای پروژه های زهکشی در ایران مشابه کشورهای پیشرفته است
عضو هیئت علمی دانشگاه هومبلت برلین در آلمان، کشور ایران را از حیث اجرای پروژههای زهکشی، مشابه با کشورهای پیشرفته عنوان کرد.
پروفسور "فرانک ریسبیک" در حاشیه سیزدهمین همایش بین المللی زهکشی در اهواز گفت: مشکل اصلی زهکشی خوزستان، شوری آبهای زیرزمینی است، بر همین اساس مناسب است در خوزستان، زهکشها در عمق 1.7 متری از سطح زمین نصب شوند.
وی افزود: در صورتی که عمق زهکشها بیشتر از 2.5 متر باشد، زهکش بیش از آنکه مازاد آب آبیاری را تخلیه کند، آب زیرزمینی بسیار شور را تخلیه میکند. بنابراین به نظر میرسد که از عمق زهکشها باید کاسته شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه هومبلت برلین اظهار داشت: طبق اطلاعات جمع آوری شده، 25 تا 30 درصد آبهای زیرزمینی خوزستان در فاصله کمتر از 2 متری سطح زمین قرار دارند.
فرانک ریسبیک ادامه داد: میلیاردها متر مکعب زه آب در خوزستان وجود دارد که باید برای دفع آن از طریق علمی چاره اندیشی شود.
وی، با اشاره به سه راهکار برای دفع آبهای شور گفت: نصب زهکش دو لایه ای برای ممانعت از بالا رفتن آب زیرزمینی و دفع آب آبیاری، ایجاد مانع در زمین کشاورزی و نصب زهکش عمودی به منظور انتقال آب زهکشی از زیر مانع و احداث کانال دور تا دور زمین برای عبور آبهای زیرزمینی از جمله راهکارهایی است که باعث میشود به مرور زمان خاک شیرین شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه هومبلت، شرایط موجود در خوزستان را با منطقه ای در کالیفرنیای آمریکا مشابه دانست و تصریح کرد: کارشناسان و متخصصان کالیفرنیا هم هنوز به راه حل قطعی برای برطرف کردن این مشکل نرسیدهاند.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)