اختراع دستگاه میراب مخزنی خودکار
بهمنظور بهرهوری در مصارف آب انجام شد؛
اختراع «دستگاه میراب مخزنی خودکار» توسط مخترع ایرانی
برای نخستین بار «دستگاه میراب مخزنی خودکار بهینهساز مکانیکی مصارف آب در کمآبی»، توسط همکار شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ثبت اختراع شد.
"قاسم باسره" مخترع این دستگاه گفت: مکانیزم بهکار رفته در این دستگاه جمعآوری آبهای مقطعی، کم دبی و یا دبی نامتناسب و رهاسازی آب با دبی بالاتر است که میتواند آب را قابل استفاده در مقیاس وسیعتر نموده، همچنین با ایجاد امکان استفاده از حداقلهای ظرفیت آبی، بهرهوری آن را افزایش داده و درنهایت باعث ارتقای اثربخشی میشود.
وی افزود: استفاده از دستگاه اختراع شده به روش خودکار مکانیکی، ضمن سهولت و عدم نیاز به دخالت انسان، امکان بهرهوری از آب را تا چندین برابر به راحتی امکانپذیر نموده و مدیریت منابع آبی در مناطق دوردست بدون نیاز به تخصص و حضور انسان میسر کرده است.
باسره تصریح کرد: این سیستم با ترکیب سه مدول چکانه (تریگرینگ)، مخزن تغییر فشار و منبع تنظیمی در مجموع آبهای کم دبی از مقیاس میکرو مانند آب کولر گرفته تا مقیاس متوسط در کنترل و توزیع عادلانه آب، بهبود بهرهوری در باغات، کمک به محیطزیست و حیاتوحش بهویژه در مناطق دورافتاده و بدون نیاز به زیرساخت انرژی، بهرهوری از آب را چند برابر مینماید.
وی در خصوص مزایای استفاده این دستگاه یادآور شد: آبیاری خودکار برنامهریزیشده در باغات بدون نیاز به حضور، صرفهجویی در مصرف انرژی، عدم آسیبدیدگی سیستم آبیاری قطرهای و کیفیت آبیاری با تغییرات سطح آب چاه و تغییرات ولتاژ ورودی برق، اجرای آبشخور و افزایش سطح چندین برابری مراتع در مراقبت از حیاتوحش، آبیاری سطح چندین برابری باغات با تغییر میزان دبی، استفاده در ایجاد دبی بسیار بالا برای شستشو، استفاده از آبهای اندک مانند چکابههای کولرهای گازی در آبیاری گلدانهای خانگی، قابلیت تنظیم ساده در میزان ورودی و خروجی، کمک به توزیع عادلانه آب، کنترل میزان تحویلی آب به هر مزرعه از طرف مدیریت منابع آب و خود کشاورز، کاهش اختلافات بین کشاورزان بر سر سهمیه آب کشاورزی، تغییر سیستم نوبتدهی آبیاری باغات و مزارع کشاورزی از متوالی به موازی با امتیاز عدم نیاز به حضور کشاورز یا باغدار و تنظیم آبیاری همزمان و در طول روز و بهطورکلی هر کاربرد صنعتی، کشاورزی، باغبانی، مرتع و دامداری که افزایش مقدار دبی بتواند استفاده مفید و بهرهوری از آب را افزایش دهد را از امکانات و قابلیتهای این دستگاه برشمرد.
باسره در خصوص هزینه ساخت این دستگاه گفت: قیمت این دستگاه بسته به انتخاب حجم مخزن ذخیره آب متفاوت است، به طور مثال هزینه ساخت این دستگاه با مخزن 1000 لیتری در حدود یکمیلیون و پانصد هزار تومان برآورد میگردد.
لازم به ذکر است که ایده اختراع این دستگاه توسط مخترع آن، در جشنواره ایدههای برتر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرحله پایانی راهیافته است.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)