دانلود لایه شیپ فایل طبقه بندی خاک کل کشور - GIS
مقدمه
بافت خاک یکی از ابزارهای طبقهبندی خاک است که در مطالعات آزمایشگاهی و میدانی برای تعیین نوع خاک بر پایه بافت فیزیکی آن بهکار میرود. بافت خاک را میتوان با روشهای کیفی (مانند تعیین بافت بر پایه لمس آن) و کمّی (مانند روش هیدرومتر) تعیین کرد. بافت خاک در کشاورزی به منظور تعیین گیاه مناسب، پیشبینی پاسخ گیاه به شرایط محیطی و مدیریتی مانند خشکسالی و نیاز کلسیم اهمیت و کاربرد دارد. بافت خاک بر ذرات کوچکتر از ۲ میلیمتر تمرکز دارد که شامل ماسه، سیلت و رس است. طبقهبندی خاک وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) و WRB شامل ۱۴ طبقه بافت خاک بوده ولی طبقهبندی UK-ADAS شامل ۱۱ طبقه بافت خاک است. این طبقهبندیها بر پایه درصد ماسه، سیلت و رس موجود در خاک هستند.
معرفی کار:
پارامتر بافت خاک از مهمترین اطلاعات مورد استفاده در مطالعات خاکشناسی، کشاورزی و آبیاری، و هیدرولوژی است. از طرفی نقشه های پوششی جامع و استانداردی جهت پهنه بندی بافت خاک در کشورمان وجود نداشته و اطلاعات موجود غالبا بصورت لکه ای و بر اساس مقیاس ها و طبقه بندی های مختلف می باشد.
نقشه پهنه بندی بافت خاک محدوده استان تهران به مساحت حدود 48000 کیلومترمربع در لایه 1 متری سطح خاک (لایه پلیگونی حاضر) با استفاده از اطلاعات رستری درصد حجمی ذرات خاک در اعماق 0، 5، 15، 30، 60 و 100 سانتیمتری موجود در بانک اطلاعاتی مرکز بین المللی اطلاعات خاک دانشگاه واگنینگن هلند (SoilGrids) با دقت مکانی 250*250 متر و به شیوه مثلث بافت خاک سازمان حفاظت خاک ایالات متحده با بکارگیری روش های GIS تهیه شده است. مرکز بین المللی اطلاعات خاک با استفاده از داده های مشاهداتی پروفیل خاک در 150000 نقطه در سرتاسر جهان (از جمله نقاطی متعدد در کشورمان)، داده های سنجش از دور و بکارگیری هوش مصنوعی اطلاعات خود را تولید و ارائه نموده است.
_______________________________________________________
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)