یوستن به نیروها برای توسعه پایدار SDG 6
گزارش سنتز SDG 6 2018 به این نتیجه رسیده است که جهان از دستیابی به SDG 6 در مورد آب و فاضلاب به دور نیست، که ممکن است کل برنامه 2030 توسعه پایدار را به خطر اندازد. میلیاردها نفر هنوز دسترسی به آب سالم ندارند و در نتیجه منجر به مرگ در نیازمندی، بیماری مزمن آموزش از دست رفته و کاهش بهره وری می شوند. و همه گیری COVID-19 به طور چشمگیری اهمیت آب برای بهداشت را تأکید می کند.
هنگامی که کشورهای عضو، SDG را در سال 2015 تصویب کردند، آنها متعهد شدند که داده ها را به طور مرتب به سازمان ملل گزارش دهند تا پیشرفت و اطمینان از پاسخگویی را ردیابی کنند. داده های معتبر و به موقع برای تحقق SDG ضروری است، زیرا آنها به تصمیم گیری ها کمک می کنند تا کشورها، مردم و بخش هایی که از آنها مانده است را شناسایی کنند و اولویت های لازم برای افزایش تلاش ها و سرمایه گذاری ها را تعیین کنند. آخرین دور از داده های جمع آوری شده برای SDG 6 - "آب و فاضلاب برای همه" - درایو داده سال 2020 است.
سازمان ملل متحد از طریق طرح نظارت بر یکپارچه سازی سازمان ملل برای آب SDG 6 - IMI-SDG6 به دنبال پشتیبانی از کشورها در نظارت بر مسائل مربوط به آب و فاضلاب در چارچوب برنامه 2030 توسعه پایدار، و تدوین است. داده های کشور برای گزارش در مورد پیشرفت جهانی به سمت SDG 6: "اطمینان از دسترسی و مدیریت پایدار آب و فاضلاب برای همه" است. در IMI-SDG6 سازمان های سازمان ملل متحد را که به طور رسمی موظف به جمع آوری داده های کشور در مورد شاخص های جهانی SDG 6 هستند، به اصطلاح آژانس های متولی، جمع می کند.
از زمان تصویب SDG، حداقل یک دور از گردآوری داده های جهانی برای هر یک از 11 شاخص تحت SDG 6 وجود داشته است. برای شش مورد از این شاخص ها، داده های کافی برای تولید پایه های جهانی وجود دارد، اما برای پنج مورد از آنها هنوز به اندازه کافی نیست. متوسط کشور در جهان فقط حدود نیمی از شاخص ها را گزارش می کند. این نشان دهنده یک شکاف مهم دانش است. آنچه اندازه گیری نمی کنیم قادر به مدیریت آن نیستیم.
در مورد این موضوع، پیام از کانون های کانونی کشور ما بلند و واضح است: شکاف داده ها ناشی از ظرفیت فنی بسیار کم و منابع انسانی و مالی بسیار کم است. به عنوان مثال می توان به عدم زیرساخت های نظارت، عدم وجود سیستم های مدیریت داده، تعداد کم کارکنان و تخصص پایین اشاره کرد. افزایش بیشتر ظرفیت سطح ملی برای نظارت بر SDG 6 ضروری است.
برای بستن این شکاف داده و پیشبرد تحلیل روند داده های موجود، در مارس 2020، IMI-SDG6 دور دوم گردآوری داده های جهانی را در هفت شاخص SDG 6 زیر آغاز کرد:
6.3.1 "نسبت جریان فاضلاب خانگی و صنعتی که تصفیه می شود"
6.3.2 "نسبت آب با کیفیت در محیط مناسب"
6.4.1 "تغییر در راندمان مصرف آب با گذشت زمان"
6.4.2 "سطح تنش آب: برداشت آب شیرین به عنوان بخشی از منابع آب شیرین موجود"
6.5.1 "میزان اجرای طرح یکپارچه مدیریت منابع آب"
6.5.2 "نسبت حوضه فرامرزی با برنامه ریزی عملیاتی برای همکاری آب"
6.6.1 "تغییر در میزان اکوسیستم های مرتبط با آب با گذشت زمان"
آژانس های متولی این شاخص ها با درخواست داده ها با مراکز کانونی کشور مربوطه تماس می گیرند. این درایو داده 2020 است.
این عصاره مقاله ای است که در تاریخ 30 آوریل در انستیتوی بین المللی توسعه پایدار IISD - SDG Knowledge Hub منتشر شده است. مقاله توسط Joakim Harlin، رئیس واحد آب شیرین، مدیر ارشد مرکز مشارکت UNEP-DHI ،UNEP نوشته شده است. گراهام آلباستر، رئیس بهداشت و مدیریت پسماند ، UN-Habitat؛ تام اسلیمر ، کارشناس ارشد آمار و نظارت (WASH) ، یونیسف؛ مارلوس دو سوزا ، دبیر سکوی آب ، فائو. سونجا کوپل دبیر کنوانسیون آب و معاون دبیرکل پروتکل آب و سلامت، UNECE؛ یوسف فیلالی مکناسی، مدیر بخش دانش آب ، دبیر برنامه بین المللی هیدرولوژیکی (IHP) یونسکو. بروس گوردون، هماهنگ کننده WASH ، WHO؛ و Tommaso Abrate، مسئول علمی، WMO.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)