مشخصات ظاهری آبهای آشامیدنی
بو و طعم
اساسی ترین مسئله در مورد آب تصفیه شده نداشتن بو و طعم است. بوی آب میتواند ارتباط نزدیکی با طعم آن داشته باشد، حال آنکه عوامل غیرفراری مثل کلریدسدیم وجود دارند که با تأثیر بر روی طعم آب، هیچگونه اثری بر بوی آن نمیگذارند. عوامل مختلفی در ایجاد طعم و بوی آب مؤثرند مانند جلبکها و تجزیه گیاهان آبزی، محصولات حاصل از کلرینه کردن آب (مثل کلروفنلها) و آبهای راکدی که در انتهای سیستم شبکه توزیع، ساکن میمانند. ذائقه انسان چهار نوع طعم اصلی شیرین، شور، تلخ و ترش را تشخیص داده و شناسایی طعمهای دیگر از طریق مقایسه با احساسی که از چشیدن و بوییدن مواردی که روزانه با آنها در تماس است، انجام میگیرد. در مورد بوی آب نیز از استانداردهای بوی ترکیباتی که شناسایی آنها برای عموم مقدور است استفاده میشود.
کدورت
کدورت پدیدهای است که میزان شفافیت آب را مشخص میکند و به عنوان یک خاصیت ظاهری آب محسوب میگردد. کدورت باعث پراکندگی یا جذب نور در حین عبور آن بر روی یک خط مستقیم در آب میشود. اگر چه کدورت به علت وجود مواد معلق در آب نیز به وجود می آید، ولی ارتباط دادن با اندازههای کمی مواد معلق در آب مانند شکل، اندازه و ضریب شکست ذرات در سوسپانسیون که همگی در خاصیت پراکنده ساختن نور دخالت دارند، مشکل است.
رنگ
رنگ آب آلوده نشده میتواند از مواد در حال گندیدگی زمین و یا نمکهای فلزی موجود در طبیعت (معمولاً آهن و منگنز) ناشی شود.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)