کاهش ۵۳ درصدی بارش پاییز امسال :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

کاهش ۵۳ درصدی بارش پاییز امسال

مدیر کل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی ضمن پیش‌بینی بارش و دمای کشور طی سه ماه آینده از تداوم کم بارشی تا آخر آبان ماه خبر داد و دلیل بارش‌های کم در پاییز امسال را تشریح کرد.

احد وظیفه اظهار کرد: داده‌های آماری ایستگاه‌های هواشناسی سازمان هواشناسی و وزارت نیرو به علاوه اطلاعات مرکز ملی خشکسالی - که رخداد بارش‌ را در کشور پایش می‌کنند- نشان می‌دهد از اول مهر ۹۶ تا ۲۸ آبان‌ماه ۹۶، غیر از استان اردبیل در بقیه مناطق کشور شرایط کم‌بارشی حاکم بوده است.

 

کاهش ۵۳ درصدی بارش پاییز امسال

وی با بیان اینکه بارش‌های کشور از ابتدای سال زراعی (اول مهر۹۶) تاکنون از میزان بارش‌های معمول هر ساله کمتر بوده است،گفت: بارش کل کشور در ۵۰ روز گذشته در مقایسه با مدت مشابه میانگین بلندمدت، ۵۳ درصد کاهش یافته است.

 

پیش‌بینی شرایط بارشی کشور طی سه ماه آینده

مدیر کل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی گفت: بر اساس گزارش مرکز اقلیم‌شناسی کشور در مرکز و شمال غرب کشور طی ماه‌های آذر و دی ۹۶، شرایط کم‌بارشی حاکم خواهد بود همچنین برای ماه‌های آذر، دی و بهمن برای جنوب شرق، مرکز و جنوب کشور شرایط کم‌بارشی پیش‌بینی می‌شود و مقادیر بارشی کمتر از حد نرمال خواهد بود.  

 

پیش‌بینی افزایش یک تا یک و نیم‌درجه‌ای دما در اکثر مناطق کشور

وظیفه در مورد شرایط دمایی کشور گفت: دمای غالب مناطق کشور به ویژه حوزه زاگرس شامل جنوب تا شمال غرب کشور طی سه ماه آذر، دی و بهمن در حد یک تا یک و نیم درجه بالاتر از حد نرمال خواهد بود.

 

دلیل کم‌بارشی در پاییز امسال

مدیرکل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی در پاسخ به پرسشی در مورد دلیل کاهش بارش و افزایش دمای فصل پاییز تصریح کرد: الگوی جوی در فصل تابستان، به گونه‌ای است که در جوهای بالا یک واچرخند جنب حاره‌ای در خاورمیانه حاکم است و شرایط صعود را از جو می‌گیرد و شرایط فرونشینی حاکم می‌شود.  این شرایط فرصت شکل‌گیری ابر و سامانه بارشی را می‌گیرد.


وی افزود: واچرخندی که روی کشورعربستان و جنوب ایران شکل گرفته است مانع ایجاد سامانه بارشی می‌شود. اگرچه این پدیده به طور معمول در فصل پاییز ضعیف می‌شود اما در پاییز امسال واچرخند جنب حاره ‌ی قویتر از حد نرمال و میانگین بلندمدت بود و طبیعتا در این شرایط نفوذ سامانه‌های بارشی به کشور کمتر رخ می‌دهد.

 

شکل‌گیری سامانه بارشی شنبه تا یکشنبه آینده

این کارشناس سازمان هواشناسی گفت: طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری (۲۴ و ۲۵ آبان ماه) در تراز میانی جو شرایط پایدار و ساکنی داریم که باعث افزایش آلاینده‌های جوی خواهد شد، اما شنبه تا یکشنبه آینده (۲۷ و ۲۸ آبان ماه) یک سامانه بارشی در سواحل خزر شکل می‌گیرد که باعث وقوع بارش در غرب و شمال غرب کشور خواهد شد. به جز این سامانه، سامانه قوی دیگری تا هفته اول آذر نخواهیم داشت.



پروژه تخصصی در لینکدین




نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی


درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين


بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت مهندسی آب بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

W3Schools


اطلاعات سايت

  • behzadsarhadi@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: SubBasin
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools