کاهش 40 درصدی بارش‌ها در استان همدان :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

عضويت در خبرنامه ايـميـل پايگاه بيسيــن - عضويت پس از کليک بر روي لينک فعال سازي که براي شما ارسال خواهد شد تکميل مي شود




کاهش 40 درصدی بارش‌ها در استان همدان

منصور ستوده اظهار کرد: از ابتدای سال آبی 97 ـ96 تاکنون 114.3 میلی‌متر بارش برف و باران در سطح استان رخ داده که هنوز وضعیت ذخایر آبی همدان با این بارش‌ها بهبود نیافته است.

وی با اشاره به اینکه بارش استان در مدت مشابه سال گذشته 193 میلی‌متر و متوسط بلندمدت 185 میلی‌متر بوده است، افزود: بارش‌های امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 درصد و در مقایسه با متوسط بلندمدت 38 درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان همدان بیان کرد: در محدوده مطالعاتی همدان ـ بهار ایستگاه سد اکباتان 111.5 میلی‌متر بارندگی رخ داده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 185 میلی‌متر بوده است که 39 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی میزان بارندگی در ایستگاه وسج محدوده مطالعاتی نهاوند در سال گذشته را 202 میلی‌متر اعلام کرد و گفت: امسال در این ایستگاه 139 میلی‌متر بارندگی گزارش شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 31 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

ستوده بیان کرد: میزان بارش در ایستگاه وراینه محدوده مطالعاتی نهاوند 147 میلی‌متر بوده که نسبت به بارش 392 میلی‌متر در مدت مشابه سال گذشته 62 درصد کاهش دارد.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی 96 تاکنون در ایستگاه آق‌کهریز همدان - بهار 112.5 میلیمتر بارندگی رخ داده است افزود: میزان بارندگی سال گذشته در این ایستگاه 125 میلی‌متر بوده که مقایسه این دو عدد کاهش 10 درصدی بارندگی در این منطقه را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای همدان با اعلام اینکه ایستگاه قهاوند در محدوده مطالعاتی رزن ـ قهاوند 73 میلی‌متر بارندگی داشته است، گفت: میزان بارندگی ثبت شده در این ایستگاه در مدت مشابه سال گذشته 141 میلی‌متر بوده که مقایسه آنها خبر از کاهش 48 درصدی دارد.

وی با بیان اینکه سال گذشته در ایستگاه خمیگان محدوده مطالعاتی رزن-قهاوند 114 میلی‌متر بارندگی داشتیم تصریح کرد: میزان بارندگی امسال در این ایستگاه برابر 103 میلی‌متر بوده که نشاندهنده کاهش 9 درصدی بارندگی منطقه دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه میزان بارش سال آبی گذشته در همدان بی‌نظیر بوده و در 20 سال گذشته چنین بارشی رخ نداده است گفت: به طور متوسط سالانه 6 میلیارد و 388 میلیون متر مکعب حجم نزولات جوی استان همدان است ولی از سوی با 67 درصد تبخیر در استان همدان مواجه هستیم.

وی حجم آب در دسترس استان همدان پس از تبخیر را 2 میلیارد و 680 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: سهم آب‌های زیرزمینی از این منابع تجدیدپذیر 1.948 میلیارد مترمکعب و سهم آب‌های سطحی 740 میلیون مترمکعب است.

ستوده با اشاره به اینکه همدان از ذخایر آبی مناسبی برخوردار است ولی باید صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف در اولویت قرار گیرد، عنوان کرد: تلاش بر این است تا برای پاییز امسال ذخیره مناسبی را در سدهای استان همدان نگه‌داشت تا دچار مشکل نشویم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه استان همدان دارای 13 دشت است، عنوان کرد: از این تعداد هفت دشت مستقل و 6 دشت مشترک با سایر استان‌هاست.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای همدان اظهار کرد: تمام دشت‌های استان همدان ممنوعه هستند که محدودیت‌هایی در برداشت آب از منابع زیرزمینی آنها اعمال می‌شود ولی سه دشت اسدآباد، رزن ـ قهاوند و کبودراهنگ به دلیل برداشت بیش از حد ممنوعه بحرانی هستند.

وی بیان کرد: وضعیت منابع زیرزمینی در این دشت‌ها به دلیل اقدامات طرح احیا و تعادل‌بخشی بهبود پیدا کرده و ثبات نسبی پیدا کرده است که ادامه این روند نیازمند همراهی و هماهنگی از سوی مردم و کشاورزان منطقه است.












نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين
سایت مهندسی آب

بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

اطلاعات سايت

  • www.Basin.ir@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: Basin_Ir_bot
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools

W3Schools