تمام دشتهای استان همدان ممنوعه است
انسداد 2700 حلقه چاه غیرمجاز در همدان/ تمام دشتهای استان ممنوعه است
مدیر عامل شرکت آب منطقهای همدان درباره سیمای منابع آبی در استان، گفت: تمام دشتهای استان ممنوعه و از این تعداد دشتهای رزن، قهاوند، کبودراهنگ و اسدآباد دشتهای ممنوعه بحرانی و در مرحله هشدار هستند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای همدان اعلام کرد:
منصور ستوده در دومین همایش ملی بحران آب و راههای برونرفت، با بیان اینکه 97 درصد از آب های کره زمین شور و فقط سه درصد از آبهای جهان شیرین هستند، اعلام کرد: متوسط میزان بارندگی در کشور 240 میلیمتر در سال است که این میزان در استان همدان سالانه 330 میلیمتر است.
وی با بیان اینکه وضعیت منابع آبی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر جهان چندان مناسب نیست، افزود: در مجموع ایران دارای 92 میلیارد مترمکعب آب روان است و 56 میلیارد مترمکعب آب زیرزمینی از متوسط بارشها را در دست دارد.
ستوده گفت: در حال حاضر براساس میانگین جهانی 70 درصد آب در بخش کشاورزی، 10 درصد شرب و 20 در بخش صنعت مصرف می شود و این درحالی است که در استان همدان 90 درصد آب در بخش کشاورزی و 10 درصد در مصرف خانگی و صنعت مصرف می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به اینکه میزان آب تجدید شده در کشور کاهش یافته است، یادآور شد: درصد مصارف منابع آبی در کشور شامل 40 درصد آبهای سطحی و 60 درصد آبهای زیرزمینی است.
وی با اشاره به افت کیفی و گسترش آلودگی منابع آبی استان گفت: همدان دارای 3 حوزه آبخیز کرخه، سفید رود و دریاچه نمک است، که تنها خروجی آب استان از سمت حوزه آبریز کرخه است.
ستوده با بیان اینکه دشت های این استان با افت آب های زیرزمینی مواجه هستند گفت: بیشترین افت آب مربوط به دشت کبودرآهنگ به میزان 41 متر است.
وی با اشاره به اینکه از سال 1343 تاکنون 114 میلیارد مترمکعب ذخایر آبخوانها در کشور از دست رفته است، گفت: این نکته حائز اهمیت است که به علت غفلت از این موضوع در 15 سال گذشته بیشترین آب از دست رفته است.
ستوده با اشاره به اینکه 15 طرح در راستای احیا و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی همدان در دست اجراست افزود: از این تعداد 11 پروژه در حوزه وزارت نیرو، 3 پروؤه در حوزه وزارت جهاد کشاورزی و یک پروژه در حوزه سازمان زمین شناسی کشور است.
وی با بیان اینکه با برداشت های بی رویه در 30 سال اخیر موجب کاهش آب های زیرزمینی و سطحی و نهایتا خشک سالی شده تصریح کرد: متاسفانه در این مدت روان آب های خروجی از استان را از دست داده ایم.
ستوده درباره سیمای منابع آبی در استان نیز خاطرنشان کرد: تمام دشت های استان ممنوعه و از این تعداد دشتهای رزن، قهاوند، کبودراهنگ و اسدآباد دشتهای ممنوعه بحرانی و در مرحله هشدار هستند.
وی با ابراز خرسندی از اینکه دستگاه قضایی استان به جد در انسداد چاههای غیرمجاز استان همکاری خوبی داشته است، یادآور شد: در سه سال گذشته دو هزار و 700 حلقه چاه غیرمجاز در استان انسداد یافته که با این اقدام 220 میلیون مترمکعب آب صرفهجویی و سه هزار و 700 کنتور هوشمند نیز در استان نصب شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی باید با برنامه به سمت کاهش مصرف حرکت کند، اظهار کرد: تغییر الگوی کشت و تغییر راندمان آبیاری محصولات کشاورزی میتواند راههای گریز از بحران آب در بخش کشاورزی باشد.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)