خط مشی ۱۰ ساله کشور در حوزه سیلابها مشخص شد
رئیس کارگروه محیط زیست هیأت ویژه گزارش ملی سیلابها، نقش محیط زیست در کنترل سیلابها را بسیار موثر عنوان کرد و گفت: بر اساس گزارش تهیه شده مشخص شد اگر به موضوع حفظ محیط زیست و همچنین تالابها توجه شود، علاوه بر حفظ آب از وقوع سیل و همچنین خسارتهای مالی زیاد جلوگیری میشود. دکتر غلامرضا مکنون در نشست خبری امروز که به منظور ارائه گزارش اولیه سیلابها در ساختمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، این گزارش را علمی و بیطرفانه توصیف کرد و گفت: گزارش نهایی سیلابهای اخیر خط مشی کشور را در حوزه سیلابها و محیط زیست برای ۱۰ سال آینده مشخص میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: در کارگروه محیط زیست بررسی سیلابهای اخیر ما عوامل محیطی پیشگیری از بروز سیل را مورد بررسی قرار دادیم و به این نتیجه رسیدیم که تالابها و محیط زیست هم میتوانند نقش موثر و کلیدی در پیشگیری از وقوع سیل داشته باشند. در واقع تالابها به دلیل ویژگیهایی که دارند میتوانند هم آب را جذب کنند و هم در حفظ آب نقش داشته باشند.
مکنون خاطر نشان کرد: با توجه به این که در استان گلستان سه تالاب بزرگ وجود داشت، اگر این تالابها حفظ میشدند، میتوانستند در جذب و حفظ آب همانند مخازن سد عمل کنند و آبها را ذخیره کنند. بنابراین لازم است در حفظ تالابهای کشور جدیت بیشتری داشته باشیم تا از بروز اتفاقات سیل در مناطق دیگر جلوگیری شود.
رئیس کارگروه محیط زیست هیأت ویژه گزارش ملی سیلابها خاطر نشان کرد: متاسفانه اتفاقی که افتاده، این است که بسیاری از تالابها در کشور خشک شده و بعنوان مرکز تولید گرد و غبار به شمار میروند. به طوری که در فروردین سال ۹۶ ما یک میلیون و ۱۲۸ هکتار تالاب داشتیم و این میزان امروزه به ۵۶۶ هزار تالاب رسیده است و ۳۰ درصد گرد و غبارهای کشور از این محلها تولید میشود.
مکنون خاطر نشان کرد: رئیسجمهور در یکی از سوالات خود که به هیات ویژه سیلابهای اخیر ارسال کردند، پرسیدند آیا محیط زیست میتواند به کنترل سیل کمک کند که در پاسخ به این سوال به صورت علمی ثابت کردیم که اگر محیط زیست حفظ شود، نقش بسیار مهمی در کنترل سیل ایفا میکند؛ ضمن اینکه بسیاری از هزینههای حاصل از مشکلات زیست محیطی را کاهش میدهد.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)