بحران آب ناشی از تصمیمات جزیرهای است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حوزه آب باید از سیاستهای جزیرهای عبور کرد و یک نسخه کامل برای آب کشور توسط صاحبنظران تدوین شود. عیسی کلانتری در همایش ملی راهبردهای سازگاری با کم آبی در مناطق خشک و نیمهخشک که در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد، گفت: قانون جامع آب در سال ۱۳۶۱ تدوین شده است که آن زمان محدودیت منابع آبی در کشور نبود اما این قانون اکنون پاسخگوی نیاز کنونی کشور نیست.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه با بیان اینکه ایران یک کشور نیمه خشک است،اظهارکرد: آب عنصر اول توسعه، ریسک و پایداری است و محور برنامهریزی و توسعه محسوب میشود. در حوزه آب سیاستهای جزیرهای جواب نمیدهد. با این سیاستها نمیتوان منابع آبی را مدیریت کرد. بزرگترین محدودیت کشور آب است. در این حوزه نیازمند سیاستگذاری هستیم.
وی افزود: محدودیت آب بحرانی است که عواقب آن ناشی از تصمیمات جزیرهای است که از سوی بسیاری از کارشناسان غیرتخصصی اتخاذ شده است. در حوزه آب باید از سیاستهای جزیرهای عبور کرد و یک نسخهای کامل برای آب کشور توسط صاحبنظران تدوین شود. مواردی چون پدیدههای گرد و غبار، خالی شدن روستاها از سکنه و قربانی شدن حیات وحش همگی به علت تک بعدینگری در حوزه سیاستهای مربوط به آب بوده است. مسئله آب را باید فرابخشی نگاه کنیم. امروز حفظ محیط زیست مسئله نیاز انسانی و افزایش جمعیت و تولید و... همگی وابسته به آب است.
کلانتری در ادامه گفت: سیاستگذاری آب جزیرهای بوده است. با وجود سرمایهگذاریها در حوزه آب طی ۴۰ سال گذشته آب پایدار نبوده است. امروز آبهای تجدیدپذیر از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به پایینتر از ۹۰ میلیارد مترمکعب در سال رسیده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: باید نسخهای مشابه دریاچه ارومیه برای کشور در حوزه آب با محوریت سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو تدوین شود که برای تدوین این نسخه باید بر مبنای مسائل اجتماعی، زیست محیطی، تجدیدپذیری، پایداری آب در کشور حرکت کنیم.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)