کنتور هوشمند؛ راهکار اساسی برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: در شش ماهه نخست امسال 73 دستگاه کنتور هوشمند در استان نصب شده که از این تعداد 53 دستگاه مربوط به چاههای آب کشاورزی و ما بقی مربوط به سایر مصارف است.
مهندس "عزت اله آمرهای" افزود: بخش قابل توجهی از منابع آب زیرزمینی استان در بخش کشاورزی مصرف میشود که میزان زیادی از این آب به دلیل استفاده از روشهای سنتی آبیاری هدر میرود.
آمرهای گفت: در مورد چاههای غیر مجاز یکی از راهکارها، انسداد است؛ اما گاهی اوقات در چاههای مجاز نیز شاهد اضافه برداشت هستیم که برای جلوگیری از این امر نصب کنتورهای هوشمند راهکاری عملی به شمار میرود، زیرا با نصب این کنتورها میتوان نظارت دقیقی بر میزان برداشت آب توسط کشاورزان داشت.
وی ادامه داد: بنابراین نصب کنتورهای هوشمند روی چاههای مجاز بخش کشاورزی و حتی سایر بخشها، راهکاری اساسی برای کنترل و مدیریت مصرف آب به شمار میرود.
آمرهای در ادامه با اشاره به عملکرد شش ماهه نخست امسال در زمینه نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای آب گفت: تاکنون 73 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای دارای پروانه بهره برداری در سطح استان نصب شده است که 53 دستگاه مربوط به چاههای آب کشاورزی و 20 دستگاه مربوط به سایر مصارف است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی به مزیتهای نصب این کنتورها اشاره کرده و افزود: کنتورهای هوشمند دارای مزیتهای بسیار زیادی در بخشهای مختلف هستند، به عنوان نمونه این کنتورها آب را به صورت حجمی در اختیار بهره برداران قرار دادهاند و از سوی دیگر این اجازه را به مسئولان خواهند داد که با توجه به ظرفیت منطقه و میزان مجوز برداشت، کنتور هوشمند را تنظیم و از برداشت بیش از حد مجاز توسط افراد جلوگیری کنند.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)